frikandellen
ingrediënten
1 kg. gehakt, half om half
2 – 3 eieren, afhankelijk van de grote
1 ui fijngehakt (als je nog niet goed tegen uien kan, weglaten)
100-150 gr. uitgelekte SCD yoghurt
1 – 2 tl. mosterd (SCD legaal)
1 – 2 tl. zout
peper
Eventueel wat majoraan of andere kruiden naar behoefte toevoegen
Bereiding
Alle ingrediënten met elkaar vermengen en met nat gemaakte handen er frikadellen van vormen (rollen).
De frikadellen in boter braden of in olie/vet frituren.
Zijn zowel koud als warm erg smakelijk.
Als tussendoortje of bij de warme maaltijd.
Met zelfgemaakte ketchup en mayo of met salade ook handig om mee te nemen.
Amandel toastjes
ingrediënten
50 gr. Franse roomboter
2 eiwitten
50 gr. amandelen
50 gr. amandelmeel
snufje zout
Bereiding
Boter smelten, amandelen grof vermalen.
Samen met het amandelmeel, de eiwitten en snufje zout eventjes mixen.
De massa dun uitsmeren als een plaat van 20×30 cm op een ingevette bakblik en ca. 15 min. in de oven op 180 graden, na 7 min. evt. luchtbellen platdrukken.
Als het kwartier om is de plaat er meteen eruit halen en in toastjesformaat snijden.
Af laten koelen en bewaren in een goed afgesloten blik. Lekker met allerlei soorten beleg (zie BELEG).